Friday, July 29, 2011

KEMPUNAN PISANG (")(^.^)(")



Assalamualaikum.......
hari ni 29 julau 2010.........
diriku kempunan pisang la :(
hmmmm.... dari semalam kempunan pisang~~ selalunya kalau hari jumaat kalau makan kat warung ade pisang selalunya.. tapi nape tah hari ni tak ade pisang pulak WWUUUAARGGHHH!!!!! :'(
punya bising kat Nurul, nurul mane pisang ni.. tak ada pun pisang :'0  !!
nurul suruh tnya mak cik warung tu.. cuba ko tanye die mane tau die lupe ke.....???? kan..kan...

diriku pun.. malas la.. ak tgk kat setiap meja pun memang xnampak punnn!

hmmm kecewe.... cakap ngan nurul, nurul lepas ni teman ak g "big" .. big ni name supermarket dekat ngan kolej la.. jalan kaki je~~  dah makan2.. pergi la kat BIG tu.. pergh!!!! ape ni pisang da hitam2 bek bagi free je.. ape la!!!  :0
pastu nurul cakap ni yg dah lame.. cube tgk yg kat belakang.... diriku pon ooooooooooowhh  okey2... tengok2 wahhh!!!!!!!    banyak nye!! besar2!
memang la tu yang untuk masak nye la nurul cakap!!
HAHHAHAHAHA........ ni la akibatnye jarang duduk dapo!! kuang3~~~ (^.^)
yela3!!!!! nampak pula PISANG yg gantung2 !!!!
wahhh!!!! syurga nyaaaa!!!!!!!  RM2.80 .. xkesah la harga die.. tapi banyak sangat la pulak sape yang nk makan ni :(  hmmmm!!!
pikir punya pikir... haaa!! xpelah nurul kalo beli ni sape nak makan n3 .. bazir jela.. g beli kat nisma jela~ diriku dengan nurul pon g la beli pisang kat nisma.. beli 2 tangkai je.. 1 batang pisang RM 0.60 sen je... tapi beli 2 je RM 1.20 je... FINALY !!!! HAHAHAHAH dapat jugak beli pisang... PISANG !!!  ^^, 

dah macam monkey....

Ha .. lagi satu.. mase nak teman nurul g print assigment dia.. ade nampak anak kucing kecik je.. kurus :(
diriku pun bagi la pisang sikit.. letak kat lantai~~~ "ching..ching tu pisang.."  nurul pon ckap kucing mane makan pisang la .. diriku alah die bukan xmakan, die xpaham tu ak cakap pisang.. "ching..ching..banana banana ching"  haa n3 die makan la tu pisnag tu.. lupe kucing ni mat salih nye kot.. hari2 kat rumah tuan die speaking dengan dia...

Ini la kisah pisang ku ~~~~ ^^,

bubuyeee!!!   *pisang!




Wednesday, July 20, 2011

L2M

I don't know what to say,
And why I feel this way.
And when I think of you,
I know it's sad but true.

Now that the bond is broken,
Due to all the words that were spoken.
And now I got to let go,
This is what I want you to know.

Goodbye (goodbye~)
My friend (oh my friend~)
This time, this is the end.
So long (so long my friend~)
I hope that one day, we will meet again.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/l/l2m/goodbye.html ]
I don't know what to do,
Cause now I'm here without you.
How can I heal this pain?
When all there is, is blame.

I'm looking for a new sky,
So I can mend this broken heart.
And now I got to let go,
This is what I want you to know.


I cannot wait, for these tears to dry.
I must move on right now and leave the pain inside.
Give me the strength, cause I cannot wait.


I don't know what to say,
And why I feel this way...



Erm... just 4 my friends

The bond of warmth and trust we share
grows a little stronger.
The list of things we both enjoy
becomes a little longer.

We make a few new memories
we like to recollect.
I find in you new qualities to cherish
and respect.

We understand each other
even better than before,
and every day I care
for you just a little more.

Sometimes our lives rush
by so fast,
and before we know it
the time has past.

I should tell you this more often,
but the words get in the way.
You mean the world to me
each and every day.

Sunday, July 17, 2011

Hello

Patut nye hari ni pakai bju kurung.. di sebabkan dah lambat.. 
sarung jela T-Shirt Levis ni~~


Ni la yang tukang amek gmba yg kat atas tu..
die saje je~

Friday, July 15, 2011

SPRM digesa siasat dakwaan Rosmah beli cincin RM24j (habislah kau~~ haha)

Sebuah kumpulan yang menamakan diri mereka sebagai Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia cawangan Pulau Pinang berhubung dakwaan pembelian sebentuk cincin oleh isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Ketua SAMM Badrul Hisham Shaharin berkata beliau juga akan menyerahkan salinan cetakan dokumen itu dari skrin komputer bagi membuktikan pembelian cincin berharga RM24.4 juta itu bebas daripada dikenakan cukai import.
Menurut Badrul, yang popular dengan panggilan Chegubard, berdasarkan maklumat yang diterima SAMM pada 16 April lalu, berlian yang dikenali sebagai“Natural Fancy Gray Cushion Cut Diamond” diterbangkan melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.
Harga barangan itu diletakkan pada RM24,458,400, dakwanya.
Antara maklumat tertera pada cetakan komputer itu adalah:
Nama Barangan: Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut Diamond
Nama Pengekspot : Jacob & Co dari New York
Nama Pengimpot: Datin Seri Paduka Rosmah Mansor dan Jeremi Beh Sin Tee
Tarikh Impot: 6-04-2011
Tempat Impot : KLIA
Sehubungan itu, Badrul menggesa SPRM mengadakan siasatan secara terperinci dan telus sebelum menyatakan hasil siasatan.

"Kita mendesak SPRM untuk tampil menyatakan hasil siasatan mereka kepada umum kerana ini melibatkan bukan sedikit jumlah wang rakyat Malaysia."
Beliau berkata cetakan maklumat yang diperolehi "hampir mustahil" untuk dipalsukan.
"Hampir mustahil untuk seseorang membekalkan butiran penerbangan, nama pegawai kastam yang bertugas, nama pengimport dan sebagainya," kata beliau.
"Ini mengingatkan kita kepada negara jiran kita yang pernah dihancurkan oleh seorang wanita pertama yang bernama Imelda Marcos. Kita tidak mahu negara kita jadi begitu.
“Cukuplah rakyat yang terseksa. Kita tidak mahu orang yang bernama sebagai wanita pertama bersikap sedemikian rupa." tambahnya.  

Badrul turut menggesa Rosmah tampil memberi penjelasan bersabit dakwaan itu, khususnya mengenai cetakan maklumat pengisytiharan Kastam yang diperolehinya.
Beliau juga berkata syarikat Jacob dan Co yang dikatakan mengeksport cincin itu, turut dikaitkan dengan barangan perhiasan yang diguna oleh isteri Perdana Menteri.

"Jacob & Co merupakan sebuah syarikat yang berpengkalan di New York. Beberapa barang keluarannya yang terpapar dalam web sitenya, kita dapat padankannya dengan beberapa perhiasan yang sering dipakai oleh Rosmah Mansor," katanya.

Beliau juga mempersoalkan bagaimana pengimport cincin berlian itu mendapat pengecualian cukai bagi membawa masuk perhiasan itu.
"Adakah suami individu yang dinamakan di atas menggunakan kuasanya sebagai Menteri Kewangan untuk memperolehi cukai kosong itu?" soalnya.

ini dia ~~