Wednesday, June 29, 2011

Hadiah birthday ~!!!! SURPRISE WEIIII !!!!

hehehehheheeh hahahahahahha hihihihihih hohohohohohooh

Today , 29 June 2011 !!!!
 Taw x arini budak kelas diriku buat kejutan untuk kami berempat iaitu Diriku, fateha, wawa & nadia, tapi nadia xdtg clas la pulak, rugi je kesian die~ pape pon tadi time nk bagi wish xle nk ckp pape dah~~ sbb terharu sgt kowttt dorg wat cam tu, Nak tau x mula2 time lepas rehat my sister thenmoli die tibe2 macam mara diriku, xpernah2 die marah2 tibe2 nek hantu kat aku plak! hahahah ~ tekedu gak la, die cakap sume DKM student g dewan, diriku pon plik ha en, eh! asal tibe lak g dewan??!!! wondering sgt2 .
Pastu tnye nurul . Wei asl kene g dewan? kalo ade meeting nape xde memo ?? nurul pon upenye salah satu kepale dalang wat surprise untuk kiteorg, die tibe2 ajak teman die g mane tah ~ diriku pon pelik ..eh ??!!
ape ni ??!! tibe2 thenmoli dari jauh kat dewan JERIT kat pintu " FATIN ! CEPAT MISS DA MARAH !! ",
diriku pon kelam kabut la, ALAMAK MISS DA MARAH ~~  tibe2 Nurul cakap ish! babun tol la !
HAHHAHA diriku pon gelak, wei miss da marah r, n3 ah aku teman ko wei~  die nak wat cam diriku wat die time kat kem pahang la tu~ kan mase kat sane nurul dapat surprise birthday mcm ni jgk, mase tu diriku yg tarik die g toilet , pas tu die sampai2 je kiteorg2 nyayi lagu untuk die~~ ahahhaha  . Tapi kali ni die nak buat kat diriku nampaknye xmenjadi la~~ HAHAHAHA

Sampai2 kat depan pintu dewan je tibe2 thenmoli senyum kambing, yang MALANG NYE DIRIKU TENGAH PAKAI IPOD, so xdengar la yg thenmoli ni cakap ape, upenye masuk2 je nmpak ade 2 CAKE kat atas N nape mis Maz tibe2 senyum kat diriku~~ sangat2 pelik la! , pastu barulah buka earphone baru la dengar parkavi cakap surprise ~~~~ owhhhh !!!!!!
barula aku paham wei !!! diorang nak wat surprise upenye!! HAHAHAHHAHA seronok nyeee,
yg KELAKAR nye wawa N tehah da ade kat dewan, just diriku je t'tinggal hahahha, kesian dorg menunggu~~~




Ini yg ade kat atas dewan tu.... hmmm banyak gak duit dorg nak beli bnda2 ni..

alah goyang pulak gmba !! jap2



HA !!! ini dia !! HAHHAHA ~
yg kale biru "fatin & fatehah"
yg kale merah "wawa & nadia"

 Ni tebalik ni. hehehe senanye IS. shortform untuk 
"INFORMATION SYTEM"

Time ni da macam artis kot !! HAHAH
sume org kuarkan hp masing2 nak amek gmba ~~ 
hhaah segan weiiii ~~

BLOW!!!!  tibe2 diriki bersuara, eh wawa ! busuk r mulut ko !!
hahaha, wawa pon cakap AHHAA BAU KAKI !!
hahaha rosak2 !!

Ni ikut turutan ye bagi ucapan !! ahahah

Ni dorg tengah amek gmba,
flash sane sini ~~ tpi xde la kuat sgt, hahah

Ni paparazi mane tah dok curi2 amek gmba ~

yg kat tangan tu Mis Maz yg bagi~~ comel!!
nak tau x mula2 org yg amek adiah tu ade dalam plastik adalah diriku kerana
kalo pasal adiah2 ni JAKUN sikit, ahhaha xnak kalah tu~
dapat2 kotak kecik je aw, pastu dengan xSABO nye terus bukak, sedikit kecewa la sbb
xsuke sgt kalo kace2 ni takot pecah je, pastu bedek2 la sikit, tgk atas tepi sekali tgk bawah eh !!
apebende ni, die macam ade bende ape tah bole tolak ke tepi la, sekali try la KAN !
terus jeritt UWAAAAAAHHH !!!!
dorg yg lain pon tekejot .. sekali jerit WAAHHHHH !!! ahahhahaha
lawak tol la dorg ni, ahahahhaha
yg xtahan tu lepas tu je terus dorg ON je bende glass tu, pastu kan
bile da lame2 diriku terus jerit .
WEI TUTUP WEI HABIS BATTERY NI ...yg GILE kentang LAWAK ah
budak2 sume trus tutup !!!!! AHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

hahha lawak ah tgk gmba ni ngan dorg. HAHAH

Macam mane pon dorg BAIK KOTT!!!

yg india depan yg besa2 tu takut x??
xpaya takot sbb dia slalu kene buli ngan diriku, HAHAH
penah sekali pukul bontot die ngan pembaris panjang, peekk!!!
kaut gile, pastu gelak2, ahahhaahaha
kesian kat die~~ ahahha

Ni ha bende yg Mis Maz bagitu,, nice en ~

Ni nga pilih2 lagu, ade paparazi lagi ni~~ ish !

Ini dia Mis Maz~~


Ni dia my sister thenmoli ~~~

HAHHA kan dah kene kek ngan diriku, HAHAHA rasain !!

Amekau !! sepandai2 fatin berlari akhirnya jatuh ke tgk wawa jgk! HAHAHA
aduhai berminyak la muke~~
xpela~

Aduhai!!!! pening la bau krim ~~

ai !! dibuli ke ??

Just For Fun ~~~ pusing2 ~
ala2 kosi beracun la gak ~


Begitu la kami~~~~~

bubyeeeeee~~ AKU SAYANG DORG hehhehe (^^,)































Monday, June 20, 2011

Ape2 lah

Ni ha!! dapat DOmo ~ cantik sgtt diriku panggi die SI COKLAT, hahaha
kalo DOMO org da slalu panggil, ni diriku nk panggil die dengan name yg khas iaitu SI COKLAT.




Friday, June 17, 2011

Pengarah Ditamas: Khir Toyo minta saya berbohong kepada SPRM ( ape kes ni khir toyo ! )

Ni dia pak Khir toyo!

SHAH ALAM, 16 Jun – Saksi utama kes rasuah Dr Mohd Khir Toyo hari ini mendakwa bekas menteri Besar itu telah menggesa beliau agar berbohong kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan tidak melibatkannya.
Dalam keterangannya, Pengarah Ditamas Sdn Bhd Shamsuddin Hayroni berkata Dr Khir (gambar) ada meminta agar tidak melibatkan beliau ketika memberikan keterangan kepada SPRM dua tahun lalu.
“Banyak kali, saya dijanjikan bahawa kes ini akan diselesaikan dan beliau (Dr Khir) dan saya tidak akan didakwa,” kata Shamsuddin di Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini.
“Apabila saya pergi ke SPRM, saya percaya saya cuma (jadi) seorang saksi... apabila SPRM datang dengan kertas tuduhan di mahkamah, Datuk Seri Khir Toyo memberitahu saya ‘jangan risau Shamsuddin. Kita boleh selesaikan ini’,” kata beliau.
Shamsuddin dalam suara tersekat-sekat memberitahu, dia tidak mahu mengaibkan sesiapa sebelum Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki mencelah dan memberitahu bahawa “ini bukan forum untuk memberi ucapan.”
“Saya dituduh dan saya tidak tahu mengapa saya didakwa,” kata ahli perniagaan berusia 55 tahun itu.
Apabila Shamsuddin yang berpakaian hitam berkata, dia digesa oleh Dr Khir agar tidak mengaitkan beliau, bekas menteri besar itu menggeleng kepala sebagai tanda tidak bersetuju dengan keterangannya.
Semalam, Shamsuddin yang berkata dia telah diminta memaklumkan SPRM pada 2009 bahawa dia menjual rumah agamnya dan dua bidang tanah di Seksyen 7 di sini untuk menampung kerugian dialami, hari ini berkata itu tidak benar.
Ahli perniagaan itu berkata dia memaklumkan SPRM bahawa dia telah melantik seorang artis landskap Nasir Ismail untuk mengubah suai rumahnya, tetapi semalam menekankan bahawa individu itu sebenarnya dilantik oleh Dr Khir.
Kata Shamsuddin, dia tidak memberitahu SPRM bahawa dia menjual hartanahnya kepada seorang, yang menerajui negeri paling kaya selama lapan tahun, di bawah harga pasaran.
Peguam Dr Khir, Kamarul Hisham Kamaruddin berkata, “adakah anda bersetuju bahawa anda telah memberi satu kenyataan palsu (kepada SPRM pada 2009) yang merupakan satu kesalahan jenayah di bawah Akta SPRM?”
“Kenyataan ini adalah kerana tekanan daripada Datuk Seri Khir Toyo,” jawab Shamsuddin, sambil menambah SPRM tidak memaksanya memberikan kenyataan palsu.

Wednesday, June 15, 2011

Album 12-10-2008 (7:22:49)

Album 12-10-2008 (7:22:49)

My Nikon Is BACK !

 di belakang dewan perkahwin jiran

Pelamin ala2 majid pun ade :-/ 

Di dewan beringin :))

Photographer2 yang khuyuk kowt!!

Red Carpet 11 June 2011

budak2 berarak sekali dengan pengantin, ni da duduk ~

Ni tukang video

Tukang kompang


Goody beg 

okey la nak tgk yang lain bole tgk kat FB. bubyeeeee









Sunday, June 12, 2011

Ring ding dong

Ni diriku belikan Fateha tedy besar birthday die 6 June 1991

Friday, June 10, 2011

Please Take Note :((

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi


Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan 

Monday, June 6, 2011

Nikon please laaa

Sebenanye agak susah untuk diriku nk bermain dengan Nikon D90 ni :'(
mungkin diriku xbanyak luangkan masa bersama D90 agaknye, tapi bile dah luangkan masa still macam xberapa cun gambar :'( , xtau la kalau diriku ni TERLALU memilih ke apa kan, tapi still XPUAS hati la dengan PENcampaian skung ni, eeii tolong la !!buku manual da KHATAM da, tapi still macam xkene je~ ermmm kecewe die macam mase gagal ujian JPJ , haaa teruk nyee kamuuu!!!


ermmm sedih nyee :'((

bile ajar org senang je, tapi bile test sendiri nape bole jadi cam ni FATIN oi !!!  dulu pakai D3000 kejap jgk la nak blaja DSLR yg tu, yang D90 ni die megada TOL la ah !  xpe2 still ade 2 bulan untuk blaja N test2 lagi, maybe esok nk try amek gmba kat mana2 la, OUTDOOR time. . please ye D90~~ :'(( 


Sunday, June 5, 2011

Balik KL da~~ :(

Cukup azab ibu mengandung
Hari berjalan bulan dihitung
Ibu menyerah rugi dan Untung
Kepada Allah meminta tolong
Cukup bulan dan harinya
Seorang bayi dilahirkan
Bidan menyambut dengan halusnya
Hampir si ibu hilang nyawanya
Bila sianak mampu berdiri
Ibu dilayan sebagai abdi
Kain dan baju disuruh cuci
Makan dan minum disuruh saji
Ibu yang malang berdukacita
Duduk berendam siair mata
Akhir si ibu menutup mata
Akibat perbuatan anak DERHAKA