Saturday, April 30, 2011

Quasimodo - SHINee [english lyrics]

================????======================

bila aku salah tolong maafkanlah
ku tak ingin membuat kau menangis
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah

 aku ingin selalu bersamamu
walau senang, walau kita susah

mungkin aku salah di matamu
mungkin aku lemah di matamu
tapi tak pernah terpikir
kau pergi tinggalkan aku
bila aku salah di matamu
bila aku lemah di matamu
ku hanya bisa memohon
maaf atas salahku
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah




Friday, April 29, 2011

Emak ku ^^.


Mak nak habis kerja dah :)


Penyerahan Sijil 


Xsempat nk duduk da ambil gmbar, apa dah ~



Kenangan dengan kawan'' ~



Apakah2 !!


Mak Berucap :D


Dapat jam BONIA !


Tengah syok bukak hadiah 





Bubye !!!









Friday, April 22, 2011

Exident with Gen 2 :(

Exident dekat tol Gombak, DUKE

Kereta berpusing langgar tembok :'(

Calar & pecah habis :'(



Kawan bapak dah sampai nak bawak kerete g balai

Banyak kerete exident hari ni, ni semua nak ambil gambar kerete nak claim kat insurans.

Kerete Gen 2 next.







Presentation

Ni kat Kolej KL, sebelum presentation kene set up dulu, speaker, laptop, & projector.

Test2 je, haha~ saye hanya jage bahagian system, ni final projek kawan, so die mintak tolong, dapat bayaran ma~~ ^^,

Tengah marah student, " tgk ni ! xkan xphm lagi ! "
hahahah! mn ade la, saje je, ni Nurul tengah ambil gambar so post la gile sikit.

Ni la salah seorang punya final projek.



Friday, April 15, 2011

Bermacam-macam ~

Beg plastik untuk kasut fatin mahadi ^^, dekat belakang kereta

Dapat dri bapak ^^, xguna pun, jual kat org.

Baru masuk kelas dah ade org mintak tolong edit keje dia, hmm buat jela~ mamai2 lagi ni padahal.

Kat bilik meeting, tehah & nurul siapkan keje org, hmm agak bengkak la juga hati fatin mahadi, muke nurul pun dah pening2.

HAHAHAH, mase ni tengah bosan2 kacau la budak2 ni, tgk muke nurul, hahah~

Blure ~, cuba teka kat mana ni ?? ha ! bawah meja meeting, dah ngantuk sangat tunggu diaorang buat keje, engat nak tidur jap kat bawah ni, yela mana boleh tidur kat bilik meeting ni, kalau nampak lecturer lain mau kene halau.

Nak tau x, disebabkan ngantuk + bosan menguasai diri, diriku pun ambil lah air soya dengan air cincau masukan serentak dalam mulut pastu pusing2 kan kepala laju2, jadilah air soycin, cincau + soya. HAHAHHAHAHA!


hehe, fatin mahadi pening kepala dah sebab pusing kepala laju sangat ^^'


Fatin mahadi bercakap dengan kartun tu !

Ni Fatin mahadi ! wow !!




















Thursday, April 7, 2011

Mufti Perak pertahan keputusan haramkan poco-poco 20 April ini

Tan Sri Harussani Zakaria sekali lagi menegaskan tidak akan menarik balik keputusan mengharamkan tarian poco-poco, sebaliknya bersedia untuk memberi penjelasan kepada Majlis Fatwa Kebangsaan akhir bulan ini.
Mufti Perak berkata Jawatankuasa Fatwa negeri itu membuat keputusan mengharamkan tarian poco-poco selepas membuat kajian dan penelitian mendalam.
“Saya bersedia (buat penjelasan), kita haramkan tarian poco-poco sebab kita dah siasat... kita dah kaji... kita dah teliti sebab itu kita haramkan kerana ia menyimpang dari ajaran Islam.
“Keputusan ini bukan keputusan main-main, kita tahu dan sedar apa yang kita buat, jika ada sesiapa yang tidak faham saya sedia jelaskan dan bersedia memberikan sebab kenapa ia diharamkan termasuk kepada Majlis Fatwa Kebangsaan,” kata Harussani yang kemungkinan akan membentangkan keputusan mengharamkan tarian poco-poco pada mesyuarat Majlis Fatwa Kebangsaan 20 April.
Lewat petang semalam The Malaysian Insider melaporkan Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak  telah mengambil kira sembilan asas, antaranya soal akidah dan kepercayaan umat Islam lebih penting daripada penjagaan kesihatan apabila memutuskan tarian poco-poco sebagai haram.
Justeru Harussani menegaskan, sebarang amalan dan perlakuan yang meragukan sewajarnya dibendung dan ditinggalkan.
“Adalah  lebih selamat dan lebih berhati-hati dengan cara menjauhkan diri daripada menyerupai mereka, lebih-lebih lagi setelah mengetahui asal usul poco-poco yang mempunyai unsur keagamaan dan pemujaan roh, sebagai beramal dengan hadis,” kata beliau.
Harussani berkata, Islam juga telah melarang tegas sebarang penyerupaan dengan golongan kafir walaupun hanya dari segi rupa dan bentuk.
Dalam kenyataannya, Harussani juga berkata, adalah lebih menyelamatkan keadaan sekiranya umat Islam menggunakan tarian atau senaman yang jelas cocok dengan agama, budaya dan warisan bangsa sendiri daripada meniru dan memperlakukan sesuatu perbuatan yang boleh menimbulkan keraguan dan kecelaruan dengan syarat kita memelihara diri dari percampuran yang diharamkan, batasan aurat dan larangan-larangan yang telah ditetapkan oleh syarak.
Angkatan Belia Islam Malaysia juga menggesa Harussani agar memberi penjelasan terperinci secara terbuka ekoran keputusan Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak mengharamkan tarian poco-poco berkuat kuasa Januari lalu.

Sunday, April 3, 2011

Tasek Perdana +photoshoot+

Pada tanggal 02 April 2011 diriku pergi melihat sesuatu yang menarik di Tasek Perdana, begitu ramai yang menggunalan DSLR fuuhhhh, mau terbeliak mata ni huiiiiii~
tak mengapa lah, agak kecewe kerana tidak membawa D90 diriku, kalau tidak boleh test power D90 tu, sementara model datang untuk di photoshoot, diriku dan sahabat mencuba peralatan2 senaman di di letakan di keliling playground, perbagai jenis & sangat unic, menarik, tertarik mmg DEBOM la ! seronok la gak kalo kat Tasek Sri Gombak ade bnda2 senaman tu, sbb tasek sri gombak dekat sikit dengan rumah ku, ni jau sgt lah pulak sampai nk ke KL,



D7000 & D3000


Ni Nurul & wawa .
eh jap ! (rasenye gmba ni xde kenemegene la)


Ni time Exam, boleh pulak ambil gmba :P


Cantik x gamba? fuuyooo smart kowt ^^,


1..2...3...KLIK !


Jalou TIME


okey2, Photoshoot nak mula dah...


Ha kau, tanggal semua tudung dah ;D


Beg kecik Btukar beg bESO !!! (beg make up )


senjata make up 


HAHAHAHAHAHA~~


Tu dia., Tu dia ~~ makan xhingat duniaa