Friday, January 21, 2011

Tayar pancit & saman ?!

Morning friday :'(
sedih nye la hari ni, patut la mase mula2 nk bgun rase cm ade je xkene. errmm~~
Hari ni hari jumaat so g kolej pun kene la pkai baju kurung, tapi diriku rase cm mls n g la mek T-shirt & tudung nk g iron, dah habis iron g mandi lak, tup2 da pukul 8:50 tebeliak mata

mana xnye, pukul 9:00 dah kene ada kat class paling lambat pun pukul 9:10 kalo lebih dari tu kelas KUNCI, erk tu yang mls nk lambat dah -.-' 
da siap2 nak pkai tudung tibe2, " TIN ! SNI JAP " dalam hati diriku tekejot dolll~~~ apehal pagi2 dah jerit nama diriku ;(  i dont like laaa~~ buat orang GELABAH je . Mula2 malas nk layan tapi kang makin KUAT roomate diriku TERIAK, dialog : -

Diriku        : keluar bilik , "apa ?"
Roomate   : Tin, tayar ko pancit 
Diriku        : ha ?! erm, xpela, bia jela ~~~ (padahal dlm hati hancurrrr~~~~) .

diriku pun siap2 dengan cepat sbb nak tgk tayar yang comel tu kan, nak cek die meletup ke bocor ke. 
hmm diriku pun start la enjin nak try undur sikit nk rase keras tak tayar, ikut kan nak bawak g petronas isi angin, try la msg bpak ckp " kalau bawak g petronas bole x? " , bpak pun call , tayar 2 kosong btol ke ade sikit angin ? diriku pun cakap tayar kosong hmm xpela tunggu bpak jela. 

dengan pilunya, dah pukul berapa ni, ALAMAK! 9:10 !!!!! amek handphone call wawa , tuttt tuuutttu ttutututtt tuuut the number u have bla blablaaa~~  aish! mn wawa ni , call tehah lak , menyesal ku akuii (ringtone) 
Diriku        :"hello, tehah!! mis ada kat class x??
Tehah        : Ada , npe tin ?
Diriku        : tehah taya kete aku pncit ah, ko jgn g tau mis maz lak, kang die tau aku ada kete
Tehah        : hahahha, okey2 :D haha
Diriku        : eh ! bkn mis maz ade meeting HOD ke ???
Tehah        : tah die
Diriku        : sibuk je la die tu ,hahaha, da la tehah, bubyee~~
Teha          : ok2. 

Dengan perasaan sedih & sebal :'(  sedihhh~~~~ da la laparrrr~~~ nk mamam ngan dorg :"(
hmmm, duduk jap dalam kete ermmm. 

Dah la ada kene saman 4kalo da, yg dua dah tunjuk bapak, bapak bayarkan dah, ni kene lagi 2kali!!! haaaaaaaaa!!!! nasib2 :''(
xpela n3 dpt load aku bayar sndiri . xpe2 . 
hmm da la ye wsalam :"(

Saturday, January 1, 2011

pang pang kopang gebung !

Pada tanggal 25 Dec 2010


Ni abg ku fahmi & mak ku ^^. ni sblum shari majlis tapi da ada org dtg ^__^ .


Ni inai kt tgn si pengantin nye oiii~

Ni bahagian kaki lak, ish2 seb bek la si pelukis inai ni xlukis gmba si pganti ni trus.

Ni petang sebelum sehari nk mula majlis, ATT STUDIO da dtg nk psang pelamin kt luar, mak bpak da mintak izin JPJ da nk tutup jalan, jgn risau la ye ATT nk pelamin nk luar 2.


Ni sehari sblm majlis, Si pengantin wat khatam quran. jemput la geng2 marhaban 2 kwn kpada kwn mak diriku. dorg dapat guddy beg yg berisi mcm2 la, mls nk ckp tpi yg power nye ada pulut kuning.
Ni mak diriku memberi sepatah satu kata, hahaha.

Ni pelamin time malam, baru je siap ni. Time malam ni pun da penuh sedare mare diriku datang N mak ku da sewa rumah ngn jiran kiteorang, kakak diriku plak da sewakan hotel utuk kwn die.

Ni gmba2 yg diriku ambil pada 25 dec 2010.


Ni diriku sebuk tgk TV ada rancangan "Anugerah ape tah" hahahah! nmpk x budak2 kecik duduk sebelah diriku mereka semua pun berminat nmpaknya menonton same, hahha, padahal kat luar umah sebuk ada ramai org dtg, ni mlm sebelum majlis.


Sebelum tol dibayar dong ^^.


Ni diriku merengis2 sesuka hati.hahah =))


Makan beradap ^^.



see Eric ??



da la ngntok la bubyeee~