Tuesday, September 14, 2010

Raya Mari~

ha ! hari ni da raya yang ke-5  . . .Alhamdullilah syukur ke hadrat ilahi . . hari raya berjalan dengan lancarnya walaupun pada raya yang pertama hari agak mendung dan seperti mahu hujan, tapi xhujan pun hanya mendung mungkin ini rahmat dari Tuhan setelah sebulan kita bertarung untuk berpuasa dan menyambut hari kemenangan dengan cuaca yang baik dan mendung. . . Thank you Allah . . .
hmm ni antara gambar2 yang telah berjaya ditangkap sewaktu hari raya. .

Dirasmikan dengan gambar kedua ibu bapaku. . hmm nampak xkotak yg kat tgn bapaku tu?? tu kotak jam casio yang terbaru iaitu edisi edifice . . da cri kt intenet gmbo ni tpi byk pulak jenis pas tu edifice ni semua limited edition . . lahai. . da pot pet lupe lak jam tgn tu diberi oleh diriku sempena hari raya ni. . huhu



Ni pula abang ku yang pertama M.Faiz nama diberi. . garang?? dulu memang garang cam SINGA . . sekarang da xda mungkin sbb umur makin meningkat HAHAHAHA!! alamak!! seb baik la beliau xde BLOG kalo xmesti habis aku kene belasah (dush dush), waktu ni kat kmpung die jalan2 belakang uma nenek diriku untuk tgk suasa kmpung & ayam2 nenek aku yg degil2. . hehe :D  . . pandai je ckp aym2 2 degil cam la penah borak2 ngn ayam2 2. . hua hua hua  . . eh jap2. .mase abg diriku jln2 ayam xde pon. HAHA! semua lari nmpk abg diriku yg garang ni. . hua hua hua. . .xde la ayam semua nenek diriku da sorok takot n3 ada budak2 curi, mcm la COMEL sgt muke ayam2 nenek ku 2. . huhu



Ha ! yg perempuan 2 jiran sebelah uma, tbe2 dtg nk mek gamba sbb ternampak diriku pkai DSLR. . HAHAHHA!! xde la 2 kakak diriku umo die 2* huhuh hahahha heheh. . .maluu~ xde la 26 da insya'Allah akan menlanjutkan PHD di jorDan . . eleeh jordan :p    . . .
eh! lupe lak org kt sebelah tu, lelaki yang kt sebelah 2 abang diriku yg ke-3 . . yg kat atas 2 abang First, abang ke-2 sombong skit xmo bgamba eleh cm la ensem sgt huhu. . xde la die xnk bgamba xkan nk HERET pluk kang jadi cam cite "Suster Ngensot" eeeeiii !!!! jgn2 . . .



Ni abg ku yg ke 3, yg kat atas tadi 2 :)



ni un org same da. .. hehe, ni kt tepi uma.



Ha !, ni gmba org len lak. .ni abang ku yg last kirenye ni abang ku yg ke-4 la. . ei budak ni RAJIN kalah anak dara. . tol. . hhahhaha. . . sbb nye semua lampu, kipas ke segala benda la die la yg tolong. . yela tggi pun tggi, ringan pon ringan, xkan la budak bdan beso nk panjat2 ni kang jatuh KEDEBUK xpsl2 da penyakit .. hahaha..  k.la Next~




hahha. . da cam nak Bernasyid da pluk. . xpela nmpak bersih je~ sejuk mate memandang ap lagi meggandungkan eh!! wei ap ni. . mak ku yg beranak kn die. . hahha. . baik budak ni slalu temankan mak diriku pabila hujung minggu datang, kiteorang ni jarang2 je nk blek JB sbb kdang2 sibuk, kdang2 mak isau juga bila diriku dan kakaku hendak balik naik kete berdua. . yela perempuan kan mak mestilah risau, eleh tgk2 kiteorang da sampai rumah da hua hua hua. . ok nNextt~



Ha ! da tiba si pemilik blog ni. . ni diriku laa~ NUR FATIN namanya. . .huhu . .suke berenag n da lame xberenag coz sjak pindah rumah di gombak. . 




Ni pula masa time kt kampung masing2 sibuk nak mggambil gmba last2 diriku ambil gmba kakaku,kakaku ambil gmba diriku. . .Ni la Hasilnya. . ^__^



Ni kat uma, nga sibuk amek gmbo abang2 ni, ad pluk yg nk mek gmbo diriku la, AH! hahah

Ha ni wei !!! diriku xsangka nenek diriku Bela Anjing wei !!!! Astagfirullah !!!!
diriku tau lagi nme anjing 2 SNOOPY ow. . .huhu . .. xde la ni menan spe tah. . dah main tinggal dpan uma nenek diriku, da owg egt nenek ku yg men,hahhaha. . 






k,la sampai sini jela ye. . .salam :)

3 comments:

  1. HAHAHA.. apa2 je entry ko pasal raya eh??
    Entry pasal ayam2 atok mmg superb, boleh buat aku gelak guling2 tepi tingkap.. hahahaha.. ngek la ko ni!!

    Oh, nape gambar aku satu je>? Ko kata aku jiran sebelah umah??? Memang nak kene hayun dgn btg penyapu la ko ni.. huh >;D

    Letak la gambar mak bapak yg cantik2 skit.. Ni gambo candid jugak yg ko letak.. Hampeh :'(

    ReplyDelete
  2. Lawak la entry ko kali ni..

    Aku bagi 8/10.. Syabas!!

    Chayok TIN!!!


    Regards,
    Kakakmu yg baik hati ;p

    ReplyDelete
  3. hahahahahaha! ak pon glak ble bace blek, ish2

    ReplyDelete