Monday, September 6, 2010

Cerita Kedai Kopi, Tiada Hakim, Tiada Saksi !



AC MIZAL SUDAH BERGELAR DATUK
Takde angin, takde ribut, tup-tup kami mendapat tahu yang kini AC Mizal sudah bergelar Datuk. Bukan Datuk sebab dapat cucu tapi dia menerima anugerah daripada Sultan Pahang yang membawa gelaran Datuk.
Tapi kami tertanya-tanya, apa la agaknya kriteria sehingga melayakkan AC Mizal menerima anugerah tu? Yer la, kalau nengok berdasarkan sumbangan’nya, macam takde pape je selain kerjayanya sebagai seorang artis.
Ok! Think positive. Mungkin sebab kejayaan AC Mizal dalam bidang perniagaan serta kejayaan’nya dalam membantu ramai orang menjadi kaya. Sebab tu Sultan Pahang memberi anugerah tersebut kepadanya.
Apa-apa pun, tahniah kepada AC Mizal kerana sudah bergelar Datuk dan kami tumpang gembira diatas penganugerahan tersebut. Semoga dengan gelaran Datuk ini akan menjadikan AC lebih berjaya. Jangan riak sudah!
P/s: Tarikh tepat bila AC Mizal dapat gelaran Datuk ni tak pula kami ketahui. Tapi jangan risau, kami akan update post ini jika dapat info lanjut nanti. Lagi satu, kami tak sure sama ada gelaran tersebut Datuk (macam Datuk K) atau Dato’ (macam Dato’ Siti Nurhaliza)

2 comments:

  1. wah.. wah.. wah.. penuh ngan gossip terhangat di alam maya yer... eh.. mane taw sume2 nih ek?

    ReplyDelete
  2. ni wartawan baru sjak ada Nikon D3000 . .
    hehee~

    ReplyDelete