Sunday, July 25, 2010

jalou ??? apakah itu

hmm. . mari kita semua menggimbas cerita lepas, ingat tak telefon bimbit yang diriku telah jual kepada budak sekolej diriku. .ingat ??? kalau ingat bagus la, kalau tidak, pk la sampai dapat kalau berminat. .
kali ini diriku berminat dengan telefon bimbit daripada keluaran Sony Ericsson juga. . nama telefon bimbit itu ialah " JALOU" . . . haaaaa ^__^
sangat cantik rekaan nya, betul , , , kecil & padat dengan fungsi2 yang canggih . . WWOOOOOwwwWW .
harga sebenar telefon bimbit itu mencecah ribuan ringgit. . tapi di ketika ini harganya sudah kurang sedikit la. .  nak dijadikan cerita , nak cari handphone ni punya la susah bt payah tau, nak dekat 7 kedai hp pergi tetapi semua menduga citakan, akhir sekali jumpa, itu pun diriku rasa sangat kebetulan kerana sewaktu di kedai itu diriku hanya mahu duduk kerana sudah penat mencari handphone JALOU tu, tiba2 orang cina 2 menanya .
yes, mahu cari handphone apa????  , ,dalam hati diriku (asal tiba2 ni). . . xpela cuba jela cakap manalah die tau kan .. lepas tu muka die cam pelik selepas diriku sebut nama handphone itu, barulah cina itu mengeluarkan buku handphone, diriku tanpa segan dan silu terus tolong die bukakan handphone itu, kerana diriku tau handphone tersebut ada di muka surat keberapa, ini sebab diriku pun ada buku handphone tersebut. . lalu dirinya pun bercakap " ok, boleh order, nak color apa? " diriku dengan senyum lebar macam doraemon baru dapat donut. . :D
ok2. . pukul berapa boleh datang sini ana cakap, cina 2 pun jawab dalam pukul 8.oo p.m - 9.oo p.m . .
sebelum tu cina tu tanya nak warna apa, diriku pun terkaku nak warna apa, , purple ke black. . uuuurrrrrrmmmmmmmm . .hitam la . . . . ..
ni gambar telefon bimbit jalou 2. . .

ada jam di depan

rekaan dalam seperti diamond

perbagai warna

Thursday, July 15, 2010

telefon bimbit???

erm . . bertarikh 15 julai 2010 diriku telah meyerahkan HP W880i kepada budak sekolej diriku kerana apa????? oowwwhhhh . . diriku telah menjual telefon bimbit diriku kepada dirinya dengan harga RM39*.00 . . hmm berbaloi . . . nak tahu cara menjual dengan Express x??? ni langkah2 diriku mahu memikat telinga2 yang berminat dengan Hp sony ericsson Walkman :-

1) Di tingkat 4, diriku pasang kuat2 speaker hp tersebut sehingga ada yang berminat.
2) lalu diriku menanya kepada sesiapa "nak beli HP ni??? "
3) sewaktu di belakang bilik HOD dirku telah dicekup oleh seorang lecturer lelaki -__-' (hadoi ! )
4) Dialog diriku dan pensyarah itu (yg ringkas je) :-
    
     Pensyarah : kenapa la awk pasang speaker ni kuat2???
     Diriku        : saya nak jual hp ni sir . . . (muka kesian )
     Pensyarah  : jual ?? la, kenapa la awk pasang speaker ni kuat sangat sampai menganggu org kat cni
     Diriku         : sir, saya janji xwat lagi da.
     Pensyarah   : da, nama awk sapa? n3 saya bgi kat pensyarah awak hp ni
     Diriku         : eh ! sir, jgn :'(  . . saya xnk mis ina tau, kesian kat dia . .
     Pensyarah   : kenapa pula?? antara mis dan kamu ,kamu lebih kesian pada siapa??
     Diriku         : mis, sir ( dari lubuk hati ku, rasa nak nages pun ada sbb mis sgt baik dgn kteorg)
     Pensyarah   : bagos !
     Diriku         : terkedu ( asal tbe2 puji lak ni, ak da serius die pluk plik)
     Pensyarah   : xpe2 n3 saya dtg class kamu bagi kat kelas kamu sahaja
     Diriku         : eh ! sir plisssss , saya xnk mis ina tau sir pleaseeeeeeeeeeee
     Pensyarah   : kenapa????? kamu ni
     Diriku         : kalau sir nak simpan hp 2 sir simpan tapi jgn smpai mis ina tau sir, please sir . ..  (sedih tol
                           la mase ni, sbb teingat muka mis ina jadi sedih sgt xtaw nape)
     Pensyarah   : ok, awak ambil hp ni semula tapi jgn buat lagi, tapi saya akan simpan nama awk
     Diriku          : Owh, tag u sir, ^___^ '
    
tukkk, tuuukkk, (bunyi ketuk pintu)

pot,pet,pot,pet,pot,pet . . . . . . (pensyarah len pluk masuk bilik HOD ni)

selepas itu diriku hanya mampu bersyukur sgt2 kepada Allah S.W.T  .    . .. . .

pape pun HP ku da dijual hehehhe . .k la nak maghrib daaaa . . bubyeeeee


Ni la hp W880i :D

Wednesday, July 7, 2010

Kem Model Insan

ni gambar2 yang hanya diriku mampu untuk upload kerana semua gambar semua ada dalam 300 lebih dan mana mugkin diriku nak upload semua, bukan apa diriku cuma takut sekiranya kamu2 yang membaca BLOG diriku menjadi bosan,bosan, dan bosan . . ^__^ untuk mengelakan itu semua berlaku jadi diriku cuba untuk elak lakukan semua itu. . "MEncegah lebIh eLok daRi mengUbat" tol x?????
banyak sangat program yang dilakukan dan mustahil juga diriku mahu menaip kerana dalam assignment juga diriku perlu untuk menaip perkara yang sama. . tapi ada perkara yg menarik untuk diriku kongsikan. . pada mlm kedua kami semua akan dilepaskan di dalam hutan. . dengan hanya berpandukan lampu yang kelip2 berwarna merah. . yang xtahan kami semua akan dilepaskan seorang demi seorang -___-' eeiiii  . . . . .
seram ade gak. .  . . mula2 seram la sbb da lama xmasuk dalam hutan. . tapi selepas 5minutes diriku bertambah berani dan diriku mesti teruskan juga perjalanan ini. . . Alhamdullillah semua berjalan dengan lancar dan tiada sebarang benda yang menggangu diriku. . kalau orang yang mengacau ada la seperti ranger2 yang cuba buat2 suara seram. . tapi bukan seram tetapi menjadi kelakar hahahhaha :D
da la. . lihat la beberapa gambar ------
ini di tempat makan, sebelah sana memang betul2 jungle . .eeiii

Ini sewaktu di uptown Muar. peehh mmg murah btol ! minyak wangi 3botol RM10.00 jeee!!! nk tegelak pun ada gak masa mula2 tgk, tapi dah kenyataan.
 
Ni pun bole tahan murahnya, 1 kaca mata dlm RM10.00 jgk la
Ni kawan sebelah uptown tadi, belakang kiteorang pantai.

Budak2 kelas diriku semangat pakai baju 1malaysia 2 :)

ha! yang ni pula kembar! hahahaha!! xdela ni kucing kat kem 2.besar !

belakang 2 chalet

ni dekat dewan sementara menunggu orang2 len

gambar ni ada fessi yg amek sbb mase 2 die sedang men2 camera dslr diriku

ni penyarah diriku, comel x?? ada rambutan dlm mulut 2

name game ni "game formula one" hahahha klaka !!

alamak! belon sudah terbang atas pokok senanye, 2yg muke plik pandang bawah sbb belon xde kat bawah.hahahha!!

ni kene mek belon dlm longkak diriku dan nadia yg men. .hahahaha!! padan muke

cube tgk sape yg pggang mic 2. . ^__^

ni lah keadaan dorm di kem model insan. . mlm2 sejuk! diriku sampai pakai 3 lapis selimut. .

sewaktu pulang kem model insan telah membawa kami semua ke perigi hang tuah yang terlatak di ayer keroh. masuklah sekejap di "Rumah Tradisional Melayu" kene bayo yg xtahan 2!

antara gmba dlm rumah tradisional, byk lgi gamba tpi mls nk upload,bersyukur la.

k la bubyeeeeEE!!!!