Wednesday, June 30, 2010

SEDIH + GEMBIRA

hmm diriku akan bercerita mengenai yang sedih dulu la ye ;(  . .. diriku tinggal di apartment Gardenia Court bersama-sama dengan sahabat yang lain eg: k.mai,tehah,nadia.wawa,dira . . .k.mai yang akan pindah ke kawasan yg lebih dekat dengan KLCC kerana beliau akan lanjutkan kerja di KLCC. . . sedih nyeee sudah mula kurang orang -____-'' . . . tapi beliau telah memberi diriku TEDDY!! coomell !!! Ya Allah terima kasih. . sesungguhnya rezaki itu datang nya dari kau . . .
ni bear yang k.mai bagi :D
Ni berita gembira pulak diriku ingin ceritakan kepada anda semua kerana kawan ku iaitu salwa akan diberikan ganjaran yang LUMAYAN :) jika beliau mengikut kata2 diriku. . . dari pukul 7.00 sehingga beliau tidur . . diriku cuba untuk mengambbil gambar betis beliau tapi beliau tidak mahu :D hahahahhaa!! itu antara part2 yang diriku berminat untuk ambil gambar la .. .saksikan beberapa gambar yang diriku berjaya untuk menggambilnya :D


Ni wawa dari belakang hahaha (cam jantan) :D haha!


Ni nak semayang pun kene pakai baju ujan ni. . jgn risau kerana baju hujan ni bersih dari segala najis.

Tuesday, June 29, 2010

Lagi 2Hari untuk berangkat ke MELAKA ;(

errm . . .sedih,takut,gembira,teruja, semua yang pelik2 perasaan sudah mula singgah di hati kuuuuu . . .
nanti Shin Chan tidak boleh la dibawa kerana takut nanti shin chan hilang di sana. . . :(
selepas itu apabila disana akan dibagikan kepada beberapa kumpulan yang diriku sendiri tidak tahu diriku akan bersama dengan kumpulan yang macam mana. . selepas selesai semua itu diriku akan ceritakan yang akan berlaku di sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
^_________^

Tuesday, June 15, 2010

Pergi Mana?????

Pada bulan 7 n3 diriku dan sahabat2 yang sama jabatan dengan diriku sahaja yang akan pergi ke sesuatu tempat untuk melengkapkan assigment diriku dan sahabat2 yang lain. .  .. dengar2 diriku dan sahabat2 akan pergi di kawasan2 yang tidak jauh & tidak dekat eiiii~ :D
hmm sekarang ni diriku di hadapan kaca television. . bosan kerana asyik mengadap orang bercakap di kaca television jadi diriku pun mahu bercakap di BLOG. . .  diriku berharap apabila diriku & sahabat2 pergi ke tempat itu diriku dapat menjayakan dengan berjaya. . (?????) "asal mcm plik je ayt"            

                        -_______-''

Actually tengah fikir kan ikan yang telah diberi oleh ayah ku. . ayah ku membeli chieken & fish. . owh sgt meyeramkan wajah2 ayam & ikan itu ke merenung. . .  ayam telah selamat disemadikan owh!!! maksudnya telah selamat dimandikan,dibuang isi2 dalam perut,tampar2 untuk pastikan ayam itu telah mati (hahaha!!), lalu disapu dengan kunyit dan disemadikan ayas kuali. . ermmmmmm wangi bau  ^___^ . . . . .

Pasal ikan pulak eeeiiii!!!!! kesian tgk ikan itu -___-'' kerana ikan itu akan dimakan untuk hari esok kerana hari ini kami telah makan ayam dulu dari ikan. . . lagi kesian kerana kami tidak ada
VIP room (peti Ais) untuk ikan itu. . . terpaksalah diriku beli ais untuk memastikan ikan2 itu selamat (selamat???) hmm . . . . ikut kan hati mahu sahaja diriku letak ikan2 itu di dalam kolam swimming pool tapi petang tadi ramai pulak orang2 mandi kolam dan tidak ada makanan yang khas utuk ikan2 itu (hahhahahahahahahahhaha!!!!)

Finally, my lovely fish sudah selamat diletakan dalam bekas yang diseluputi AIS & GARAM . . (ini pun dr pertolongan dak sebilik ak DIRA)  tag u dira ^___^'

k la penat dah xmandi lagi ni . . . .



Sunday, June 13, 2010

Stadium Bukut Jalil




kenapa pergi ke stadium bukit jalil???? sambut hari jadi diriku ke????? SEMESTINYA !!!!!!
hahahahha. . owh tidak. . ni semua kerana untuk melihat PM kite iaitu YB PM Najib untuk meyampaikan kata2 yang berhikmah . . dan juga disenut tentang Palestin yang di BOM oleh Yahudi & Israel Laknatullah !!! tidak ketinggalan Misi 1 Malaysia. . . kami diberi T-Shirt yang 1 malaysia yang berwarna biru. . hmmmm agak cantik juga kerana perdana menteri kite juga pakai baju yang sama. . disini diriku melihat PM kite ni rendah diri juga kan. . kerana apa??? kerana beliau pun pakai baju T-Shirt yang sama dengan kami semua yang diperbuat dari kain yang biasa sahaja. . . yela kalau ikut kan mana la ada perdana menteri yang nak pakai baju yang sama dengan orang2 yang berada di bawah kan????? . . . hmmm SALUTE PM!!!
hmm ada 1 cerita. . jeng jeng jeng!!!! mula2 diriku ada mengutuk 1 kumpulan mamat ni yang memang serupa tidak tumpah seperti orang kampung. . bueekk ;P . . .tengok2 bila dalam stadium mereka duduk disebelah diriku. . .eeeeyyeeekkkk!!!!!! apalah nasib. . .pada mulanya diriku mahu membuka bendera UMNO yang diikat pada besi depan kerusi diriku duduk punyalah ingat susah nak bukak tengok2 mereka2 yang diriku ejek kampung la yang tolong diriku untuk membuka ikatan itu. . kesian pula. . ;(
selepas itu salah satu dari mereka menegur diriku bertanya :-

Lelaki : hmm adek umo berapa???
diriku : kenapa??? 30. . .
Lelaki : aik ! nape muka muda??? pakai susuk ke???
Diriku : xde la pakai air wuduk
Lelaki : hahahahaha!!! tipu la
diriku : la. . xcaye pulak
Lelaki : umo berapa???
Diriku : Ya Allah umo 30. . dah ada anak da kat rumah (muke serius)
Lelaki : betul2 la. . SUMPAH???
Diriku : aik. . xmain la sumpah2 ni. .
Lelaki : hmm. . .tau takut . .

bla bla bla blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . .. . . . . .banyak lagi la penat nak tulis. . .tapi mmg klaka layan dak 2. . .budak kedah so cakap pun loghat . . pening2

selepas 2 jam berlalu setelah selesai solat semua. . diriku kembali ke kerusi yang sama. . tengok2 uit mamat lain pulak!! ALAMAK!!! (mesti macam2 lagi ni)
memang betol!!! dialog : L(lelaki) P(diriku)

L : hmm budak mana???
P : budak melaka
L : yeke???
P : aha
L : tipu . .ada membe cakap budak JB
P : ntah. . budak mana2 la. . . .
L : $#^%*^&#$#(mailto:*&%5E@#$ (xdenga sbb konsert da start)
P : asal cakap pelahan2 xdenga la xpayah nk romantik2 kat cni (muke serius)
L : hahahahhaahha!!! nama sapa???? (loghat kedah)
P : adoyai xpaham la cakap kedah watpe. . .

bla bla bla bla. . . .. . . .

mmg macam2. . plik2 tol diaorang ni. . .
ni antara gambar yang sempat diambil :-
pengacara majlis itu ialah Sarimah Ibrahim. . agak seronok juga kerana sporting & fun !!! dan juga ada pertunjukan KOIR dari Lim KOK WING. . iaitu open univers yang agak mahal. . kerana budak2 semua agak kaya & berjaya. . hmmm bagus2. . .

Wednesday, June 2, 2010

Tebal nye !!!



tebal?? apa yang tebalnya??? owh assigment. . biasa la tu assigment diriku semua tebal2 contohnya macam buku teks masa zaman sekolah menengah tapi dua buku teks. . faham x???
(1 assigment = 2 buku teks sek men ) ha faham kan?? kalau tak faham jugak pergi beli pil untuk otak. . :P
dalam satu bulan kene siap kan 3assigment semua tebal2. . dicampur dengan function sane sini :( sangat letih sangat letiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhh :-0
fuuuuuuuuhhhhhhh ~~~~

-_________________-''

tapi nak buat macam mana kadang2 dalam sibuk ni mmg best sbb bole pergi sane sini. . jalan2 :)
ha! semalam kami kumpulan KOIR telah mengadakan sedikit jamuan dimana miss Ina dan Sir Naim belanja kita semua makan DOMINO'S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

sedap !!! :P diriku la paling makan banyak kerana yang lain semua segan2 kambing hahahhaha!!!!
ditambah dengan cili kering yang telah diberi pleh dominos itu sendiri. . . kenyang BUUUURRR!!!!!!!!!!
dominos semua sekali ade 4 perasa . . .


selepas itu, bile kat rumah peh! cirit biriiiitttt !!!!!!! kawan diriku hanya makan separuh cili kering itu pun cirit birit ini diriku makan nk 6paket jgn cakap. . . mula2 diriku rasa pening2 engat sbb penat rupanya cirit birit. . selepas tertidur pukul 6 p.m dan pukul 8 p.m diriku bangun dengan perut pedih N pening kerana diriku dikejutkan dengan panggilan dari ana untuk mengambil laptop yang sudah siap direpair dan dapat mouse :D
hehhehehehehehe!!!!
pakej :)
sahabat sebilik ku mengajak untuk makan dan diriku sgt pening kepala saat itu hanya mampu senyum dan terbuntu sebentar "apa yang aku nak buat ni" bluuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;(
ana sudah telefon bahawa beliau sudah sampai di bawah diriku dengan ngantu2 pergi siap untuk turun dari apatment diriku untuk mengambil laptop. . .selepas megambil laptop tersebut diriku terus naik ke rumah dankawan2 ku di ruang tamu berkata "tin, makan " diriku hanya mampu tersenyum dan masuk ke bilik sebelum itu diriku baru sahaja belabur saham di toilet geeeeee :D

Selepas itu, kawan ku yang bilik berdepan diriku berkata "Tin g mandi , da mlm baru nk mandi, ni yg nk bebel ni" diriku hanya mampu berkata "hmm" padahal dalam perot PANAS !!! Hanya Tuhan Yang Tahu ;'(
selepas itu kawan ku lagi satu berkata "Tin , g makan muke ko pucat ow" diriku hanya jawab "mn ada pucat cantik r" sahabat ku gelak. . hahhaha!! agak kelakar la kat c 2. . .. 

diriku rasa dah banyak menaip ni. n3 sambung lagiiii byyeeeeeeeeeeee :D