Thursday, April 22, 2010

sakit kaki !!!!

hua hua hua. . hari ini tanggal 22April diriku dan kawan2 ku ada wat sedikit latihan di kelas "Tarian Ala2 Zapin" . . uuiiittt !!!!!
jikalau dulu diriku hanya menari gitu2 sahaja bermula dari tahun 5tahun diriku mula berjinak2 menari di tadika SINARAN. . menari gedik2 laaa. . sewaktu di sekolah rendah tiada la. . sewaktu di sekolah rendah diriku tidak berapa aktif kerana di waktu sekolah rendah diriku selalu sakit. . huang huang huang !!!
sewaktu sekolah menengah di tingkatan satu diriku menari lagu "WASINI" pown okey la. . sewaktu itu kami dapat persembahan terbaik ketika itu. . tapi mmg klaka la sebab gedik. . hahahaha. . (kutuk diri sendiri)
xpe2. . and hari ini menari ala2 zapin. . pown geli. hahaha. .
yg penting seronok. . tu jela. . pg esok diriku dan kwn2 akan ke Key El untuk membuat pemilihan. . sungguh menebarkan!!!!
kalau layak,layak la. . kalau tidak mungkin tiada rezaki kan. . xpe. .

Monday, April 19, 2010

lambat lagi

(Tin,tin dah pukul 8lebih. . xpe kan. . )

ini la ungkapan dari bibir ana, die tidak tahu bahawa dalam hati diriku hancur kerana sudah lambat untuk pergi ke kelas. Tapi tidak mengapa diriku tabahkan hati untuk pergi ke kelas walaupun sudah terlambat yang amat sangat. . apabila sampai ke HOSTEL diriku terus membuka pintu bilik bukan apa kerana sahabat sebilik ku tidak boleh masuk ke bilik kerana die tertinggal lagi kunci di rumah beliau iaitu di TERENGGANU. . lalu diriku menyuruh ana untuk iron baju diriku tanpa segan dan silu (hahahahaha)
lalu selepas mandi wajib. . bbbbiiizzzzz (mengarooot) selepas mandi diriku cepat2 bersiap untuk ke kelas walaupun jam sudah menunjukan pukul 9:50a.m . . kelas diriku bermula pada pukul 9:00a.m . . diriku lambat ke kelas hampir sejam. . sebelum itu diriku ada beri SMS kepada pensyarah diriku "ini zaman moden so bole anta peti pesanan ringkas kepada pensyarah" sambung balik. . . berkata bahawa "SALAM, MISS SAYA LAMBAT SIKIT HARI NI SBB BANGUN LAMBAT DAN SAKIT PEROT" . . lagi sekali diriku mengigatkan "siap bole bagi short form ag dlm sms" .. . diriku menghantar sahabatku dulu ke Kolej. . diriku pergi menemankan ana untuk sarapan. . bukan suka2 untuk lambat tapi kesian dengan ana kerana dah la die bangun awal dengan gelabah nye. . tidak fikir ke kenapa saya kesian??  baiklah diriku menerangkan :-

1) Ana bangun2 terus gelabah macam die yang ada kelas (padahal diriku yg pergi ke kelas
    dan bole lagi tidur)
2) Bangun2 ana tidak dapat makan dengan ENAK kerana hanya makan biskut Cream O. .
    "biskut yg tidak berzat"
3) Lepas itu ana Iron kan kemeja diriku "padahal masih berkedut"
4) pabila makan di ThaQwa diriku seperti cacing kepanasan "tidak huru hara"
     E:x (menghentakan tgn di meja) tu sebenanya cara nak kurangkan stress anda jgn la risau
5) ttttttuuu jeelaaa. .


apabila diriku baca semula ayat di atas rasa geli hati pulak :D
klaka laaaa. . . hahahaha. . . pape pun apa sahaja yg bakal berlaku diriku cuba tidak akan menghuru harakan diriku lagiiii. . . hahaha. . .

Thursday, April 15, 2010

kucing


ha. . cakap pasal kucing. . hahaha. . tingat hari ahad 2time kat IIUM. . diriku baru habis menjamah makan malam bersama kakak ku. . selepas perut diriku kenyang diriku terdengar suara yang xberapa nak merdu kat luar bilik. . "meeeeeoooowwwwww,meeeooooowwwwwwww,rreeeeeeooooooowwwwwww"
eeeiiiii. . seram pula diriku. . .apabila diriku bukak pintu diriku ternampak!!!!!
cube teke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeng2X. . . ada 2KUCING. . . kihkihkihkih. .  satu kucing berbulu HITAM,satu lagi kucing berbulu KUNING. Diriku melihat kedua-dua kucing itu kelaparan. . tanpa segan dan silu diriku membuka semula bekas nasi yang diriku makan tadi, lalu diberikan kepada kucing2 itu. . ingat kan mereka SEHATI SEJIWA. . terjadilah CINTA TIGA SEGI. . . diantara kucing2 itu dan DIRIKU. . . hahahahahahahahahahahahaha!!!!!!

mengapa ini semua harus belaku,apakah ini semua kerna diriku!!!!!
tapi sayang,kehadiran bbbiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!
(APA AKU MENGARUUUUT Niiiii)

Apalagi kucing2 itu saling bercakar la. . rebut ayam yang diriku bagi tadi. . kesian kucing berbulu kining itu. . die mengalah dan menunjukan muka kesian kepada diriku. . diriku tidak dapat menahan kesedihan diriku terus menutup wajah ku dengan kedua-dua tangan lalu menoleh kebelakang. . wooowwwwooooo!!!
hahahahahaha.. . . . (megaroooot lagi) lalu diriku menggunakan kehebatan yang ada pada diri untuk membaling ayam kepada kucing yang bermuka kesian itu. . laluuuuu POOOOOKKK!!!!!aduuuuuuuuhhhhh!!!!! salah bagi daaaaaaa. . . tepat2 kene kat tengah2 muka kucing yang bermuka kesian itu dah comot. . Ya Allah kau ampunkan la dosa2 hambamu ini,aku tidak berniat untuk mengotorkan wajah si kucing itu. . . bukan apa kucing itu duduk jauh daripada pandangan diriku lalu ku memberi secara salah. .
apa2 pun diriku berpuas hati kerana kedua-dua kucing tadi sudah kenyang. . nah tgk la gambar2 kucing tadi. .